2017. május 10., szerda

Pisztáciás-citromos madeleine




Hozzávalók 24 db-hoz:

2 tojás
8 dkg cukor
9 dkg olvasztott vaj
7 dkg liszt
5 dkg darált pisztácia
4 g sütőpor
egy csipet só
1 citrom leve





  • A tojásokat a cukorral simára keverjük és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a darált pisztáciát, a sütőport, a sót és kikavarjuk. A citrom facsart levét is a tésztához adjuk. Ha a citromlétől nem találjuk elég sűrűnek a masszát, kevés lisztet adhatunk még hozzá. 
  • A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy madeleine formát kivajazunk és kilisztezünk, és a kagylóformákat egy kanál segítségével 3/4-ig töltjük a tésztával. Adagonként 10-12 percig sütjük, amíg a szélek aranybarnák nem lesznek. 
  • Egy tompa hegyű késsel kivesszük a madeleine-ket és egy rácson hagyjuk őket kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése