2017. május 7., vasárnap

Francia csokitorta mogyorós krémmel és eperrel


Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:

15 dkg étcsokoládé
9 dkg vaj
3 tojás
3 evőkanál barnacukor
egy csipet só
2 evőkanál tej
2 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2 csapott evőkanál kakaópor
3 evőkanál mogyorókrém
5 cl habtejszín
1 kávéskanál keményítő 
eper


  • A csokoládét a vajjal gőz felett felolvasztjuk. 
  • A tojások sárgáját a cukorral elkeverjük, a fehérjéből a sóval kemény habot verünk. 
  • Az olvadt csokoládét langyosra hűtjük, majd a tejjel vegyített tojások sárgáját hozzáadjuk. Elkeverjük, és ezt követően a lisztet, a kakaóport és a sütőport is az edénybe tesszük. Csomómentesre keverjük, majd a tojáshabot is óvatosan hozzáforgatjuk. 
  • A tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, a széleit pedig kivajazzuk és belisztezzük. A tésztát a formába öntjük és előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. 
  • A szobahőmérsékletű mogyorókrémet a felvert habtejszínnel és a keményítővel egyneműre keverjük és hűtőbe tesszük. 
  • Ha megsült a torta, kihűtjük, majd a mogyorós krémmel és eperrel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése