Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
15 dkg étcsokoládé
9 dkg vaj
3 tojás
3 evőkanál barnacukor
egy csipet só
2 evőkanál tej
2 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2 csapott evőkanál kakaópor
3 evőkanál mogyorókrém
5 cl habtejszín
1 kávéskanál keményítő
eper
- A csokoládét a vajjal gőz felett felolvasztjuk.
- A tojások sárgáját a cukorral elkeverjük, a fehérjéből a sóval kemény habot verünk.
- Az olvadt csokoládét langyosra hűtjük, majd a tejjel vegyített tojások sárgáját hozzáadjuk. Elkeverjük, és ezt követően a lisztet, a kakaóport és a sütőport is az edénybe tesszük. Csomómentesre keverjük, majd a tojáshabot is óvatosan hozzáforgatjuk.
- A tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, a széleit pedig kivajazzuk és belisztezzük. A tésztát a formába öntjük és előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
- A szobahőmérsékletű mogyorókrémet a felvert habtejszínnel és a keményítővel egyneműre keverjük és hűtőbe tesszük.
- Ha megsült a torta, kihűtjük, majd a mogyorós krémmel és eperrel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése