Hozzávalók:
a tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
1 kisebb tojás
1 ek hideg víz
egy csipet só
2 tk cukor
a töltelékhez:
10 dkg tejcsokoládé
1 ek kakaópor
25 dkg krémsajt
200 ml tejszín
2 ek keményítő
1 ek porcukor
a díszítéshez:
málnaszemek
- A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a vizet, a sót és a cukrot, és összegyúrjuk. Ha szükséges, kevés lisztet még adjunk hozzá.
- Egy piteformát kivajazunk, kilisztezünk és belesimítjuk a tésztát a pereméig. Villával megszurkáljuk, majd egy sütőpapírral lefedjük a tésztát, és ahhoz, hogy töltelék nélkül meg tudjuk sütni, beleöntünk egy bögrényi babot/lencsét/rizst/bulgurt.
- Előmelegített sütőben kb. 25-30 alatt megsütjük. Kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni a formában. A sütőpapírt és a magokat eltávolítjuk.
- A tejcsokit és a kakaóport gőz felett felolvasztjuk. A krémsajtot, a tejszínt, a porcukrot és a keményítőt habverővel felverjük, majd a kihűlt csokit hozzákavarjuk.
- A krémet a tésztára öntjük és pár órára a hűtőbe tesszük.
- Tálaláskor málnaszemekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése