Hozzávalók (egy 18 cm-es kapcsos
tortaformához):
a krémhez:
40 dkg
mascarpone
1 tojás
6 ek cukor
20 dkg málna
1 ek hideg
víz
1 tk
keményítő
5 dkg
pillecukor
1 ek vaj
2 ek tej
a
kekszréteghez:
5 dkg darált
keksz
5 dkg puha
vaj
1 ek
barnacukor
- A darált kekszet a puha vajjal és a cukorral összedolgozzuk, és egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma aljára simítjuk. Előmelegített sütőben 6-8 percig sütjük, majd kihűtjük.
- A málnaszemeket 2 evőkanál cukorral egy lábasban felmelegítjük, és miután hozzáadtuk a hideg vízzel elkevert keményítőt, pár percig alacsony lángon főzzük.
- A pillecukrot a vajjal és a tejjel felolvasztjuk és langyosra hűtjük. Közben a mascarponét elkeverjük a tojással és 4 evőkanál cukorral, majd hozzákeverjük a pillecukros szirupot.
- A krémet a kihűlt kekszalapra öntjük.
- A málnaszósz ¾-ét márványosan a krémbe keverjük, és az egészet betesszük a sütőbe, 160 fokra. Kb. 60-70 perc alatt megsütjük, tűpróbával megnézzük, hogy átsült-e.
- Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, majd tálalás előtt a maradék málnaszószt a tetejére simítjuk és pillecukorral díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése