2017. július 12., szerda

Málnás-pillecukros sajttorta




Hozzávalók (egy 18 cm-es kapcsos tortaformához):
a krémhez:
40 dkg mascarpone
1 tojás
6 ek cukor
20 dkg málna
1 ek hideg víz
1 tk keményítő
5 dkg pillecukor
1 ek vaj
2 ek tej
a kekszréteghez:
5 dkg darált keksz
5 dkg puha vaj
1 ek barnacukor

  • A darált kekszet a puha vajjal és a cukorral összedolgozzuk, és egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma aljára simítjuk. Előmelegített sütőben 6-8 percig sütjük, majd kihűtjük. 
  • A málnaszemeket 2 evőkanál cukorral egy lábasban felmelegítjük, és miután hozzáadtuk a hideg vízzel elkevert keményítőt, pár percig alacsony lángon főzzük. 
  • A pillecukrot a vajjal és a tejjel felolvasztjuk és langyosra hűtjük. Közben a mascarponét elkeverjük a tojással és 4 evőkanál cukorral, majd hozzákeverjük a pillecukros szirupot. 
  • A krémet a kihűlt kekszalapra öntjük.
  • A málnaszósz ¾-ét márványosan a krémbe keverjük, és az egészet betesszük a sütőbe, 160 fokra. Kb. 60-70 perc alatt megsütjük, tűpróbával megnézzük, hogy átsült-e. 
  • Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, majd tálalás előtt a maradék málnaszószt a tetejére simítjuk és pillecukorral díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése