Hozzávalók:
a tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás
2 tk cukor
egy csipet só
3 ek hideg víz
kevés zsemlemorzsa
a töltelékhez:
bogyós gyümölcsök vegyesen (pl. áfonya, ribizli, meggy)
2 ek cukor
+ 1 tojás a tészta megkenéséhez
- A lisztet egy keverőtálba szórjuk és a hideg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a további összetevőket és puha tésztát gyúrunk belőle.
- Egy közepes piteformát kivajazunk és kilisztezünk. A tésztát vékonyra nyújtjuk és a formát kibéleljük vele, úgy, hogy a szélén kb. 1 cm-rel túllógjon. Zsemlemorzsával vékonyan meghintjük és a cukorral összeforgatott gyümölcsöket ráhalmozzuk.
- A maradék tésztából derelyemetszővel csíkokat vágunk. Ezeket a gyümölcsök tetejére rakjuk rácsosan, és legvégül a forma szélén túllógó tésztát körben felhajtjuk.
- A felvert tojással vékonyan megkenjük a tészta tetejét.
- 170-180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése