Hozzávalók (egy 18 cm-es formához):
a morzsához:
10 dkg zabpehely egészben
10 dkg finomra darált zabpehely
10 dkg vaj
egy kk fahéj
egy csipet só
2 ek nádcukor
a töltelékhez:
20 dkg szeder
3 ek nádcukor
1,5 tk keményítő
- A szederszemeket a cukorral együtt feltesszük főni, 8-10 percig. Ha egészben maradnának a szemek, villával áttörjük. Hozzáadjuk a keményítőt és alaposan elkeverjük. Hagyjuk kihűlni.
- Egy keverőtálba öntjük az egész zabpehely szemeket és a darált zabpelyhet is, a cukorral, a fahéjjal és a sóval együtt. Az olvasztott vajat ráöntjük és az egészet villával egyneművé keverjük.
- Egy kapcsos formát kibélelünk sütőpapírral. A morzsa 2/3-át belesimítjuk, erre rákenjük a szedres tölteléket. A maradék morzsát a szederre halmozzuk.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a süti teteje aranybarna nem lesz (kb. 40 perc).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése