Hozzávalók 6 db-hoz
a tésztához:
15 dkg leveles tészta
1 teáskanál őrölt fahéj
a töltelékhez:
2 tojás sárgája
2 db vaníliarúd kikapart magja
2 dl tej
6 dkg cukor
1,5 dkg liszt
1 teáskanálnyi vaj
A leveles tésztát kitekerjük és egyenletesen megszórjuk a fahéjjal,
majd jó szorosan újra feltekerjük. Hat egyenlő részre vágjuk, az így
kapott csigákat felfordítjuk és a tenyerünkkel lelapítjuk. Ezeket a
tésztaköröket egy muffintepsi mélyedéseibe nyomkodjuk, úgy, hogy a
mélyedések pereméig érjen a tészta. Ezt követően 180 fokra előmelegített
sütőbe tesszük a tepsit és 8-10 perc alatt elősütjük a kosárkákat.
Közben 1,75 dl tejben elkeverjük a cukrot, a sót, a vaníliarúd magjait,
majd a vajjal együtt forráspontig melegítjük. A maradék hideg tejben
simára keverjük a lisztet és a forró tejes keverékhez adjuk. Miután ezt
az egészet langyosra hűtöttük, a tojássárgákat is hozzáadjuk és alaposan
összekeverjük. A tésztát kivesszük a sütőből, egy teáskanál
segítségével újra lenyomkodjuk a kosárkákat, hogy minél több krémet
tudjunk beletölteni. A vaníliás krémet a kosárkák 3/4-ig töltjük, és
addig sütjük őket, amíg a krém teteje kissé megbarnul. Porcukorral
megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése