2017. április 30., vasárnap

Portugál vaníliás kosárkák


Hozzávalók 6 db-hoz

a tésztához:
15 dkg leveles tészta
1 teáskanál őrölt fahéj
a töltelékhez:
2 tojás sárgája
2 db vaníliarúd kikapart magja
2 dl tej
6 dkg cukor
1,5 dkg liszt
1 teáskanálnyi vaj




A leveles tésztát kitekerjük és egyenletesen megszórjuk a fahéjjal, majd jó szorosan újra feltekerjük. Hat egyenlő részre vágjuk, az így kapott csigákat felfordítjuk és a tenyerünkkel lelapítjuk. Ezeket a tésztaköröket egy muffintepsi mélyedéseibe nyomkodjuk, úgy, hogy a mélyedések pereméig érjen a tészta. Ezt követően 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tepsit és 8-10 perc alatt elősütjük a kosárkákat. Közben 1,75 dl tejben elkeverjük a cukrot, a sót, a vaníliarúd magjait, majd a vajjal együtt forráspontig melegítjük. A maradék hideg tejben simára keverjük a lisztet és a forró tejes keverékhez adjuk. Miután ezt az egészet langyosra hűtöttük, a tojássárgákat is hozzáadjuk és alaposan összekeverjük. A tésztát kivesszük a sütőből, egy teáskanál segítségével újra lenyomkodjuk a kosárkákat, hogy minél több krémet tudjunk beletölteni. A vaníliás krémet a kosárkák 3/4-ig töltjük, és addig sütjük őket, amíg a krém teteje kissé megbarnul. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése