2017. június 22., csütörtök

Mandulakrémes tortácska sárgabarackkal



Hozzávalók (egy 18 cm-es tortaformához):
1 csomag leveles tészta
1 tojás
5 dkg vaj
7 dkg szeletelt mandula
2 ek cukor
4-5 sárgabarack


  • A puha vajat elkeverjük a tojással és a cukorral, majd a finomra darált mandulát is hozzáadjuk. Krémesre keverjük.
  • A leveles tésztából tortaalapot vágunk: a kör alakú formánk méretéhez képest +1 cm-t ráhagyunk, és belesimítjuk a sütőpapírral bélelt formába (csak az aljára tegyünk sütőpapírt, az oldalára nem szükséges). A maradék tésztából készítsünk más finomságot.
  • A krémet a tésztára simítjuk.
  • A barackokat felcikkezzük és körkörösen a krémre rakjuk.
  • Előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése