2017. július 27., csütörtök

Mákos galette áfonyával



Hozzávalók (4 kisebb galette-hez):
a tésztához:
10 dkg liszt
5 dkg vaj
1 tk hideg víz
egy csipet só
1 tk cukor
1 ek mák
fél tojás
a töltelékhez:
10 dkg áfonya
1,5 ek nádcukor

+ fél tojás a galette-ek megkenéséhez




  • A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a sót, a cukrot, a mákot és a vizet, majd összegyúrjuk. Ha túl puha, kevés lisztet adunk még hozzá.
  • A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk és kör alakúra nyújtjuk a darabokat. 
  • Az áfonyát elkeverjük a cukorral, és a körök közepére helyezzük. A széleket felhajtjuk, a tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk egy kevés nádcukorral.
  • Előmelegített sütőben 140-150 fokon addig sütjük, amíg a galette-ek teteje aranybarna nem lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése