2017. augusztus 25., péntek

Kávés-mandulás madeleine



Hozzávalók 24 db-hoz:
2 tojás   
8 dkg cukor 
9 dkg olvasztott vaj  
10 dkg liszt 
1 ek szeletelt mandula felaprítva  
4 g sütőpor 
egy csipet só
1 espresso szoba-hőmérsékletűre hűtve



  • A tojásokat a cukorral simára keverjük és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a mandulát, a sütőport, a sót és kikavarjuk. A kávét is a tésztához adjuk. Ha a kávé hozzáadása után  nem találjuk elég sűrűnek a masszát, kevés lisztet adhatunk még hozzá. 
  • A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy madeleine formát kivajazunk és kilisztezünk, és a kagylóformákat egy kanál segítségével 3/4-ig töltjük a tésztával. Adagonként 10-12 percig sütjük, amíg a szélek aranybarnák nem lesznek. 
  • Egy tompa hegyű késsel kivesszük a madeleine-ket és egy rácson hagyjuk őket kihűlni. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése