Hozzávalók 24 db-hoz:
2 tojás
8 dkg cukor
9 dkg olvasztott vaj
10 dkg liszt
1 ek szeletelt mandula felaprítva
4 g sütőpor
egy csipet só
1 espresso szoba-hőmérsékletűre hűtve
- A tojásokat a cukorral simára keverjük és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a mandulát, a sütőport, a sót és kikavarjuk. A kávét is a tésztához adjuk. Ha a kávé hozzáadása után nem találjuk elég sűrűnek a masszát, kevés lisztet adhatunk még hozzá.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy madeleine formát kivajazunk és kilisztezünk, és a kagylóformákat egy kanál segítségével 3/4-ig töltjük a tésztával. Adagonként 10-12 percig sütjük, amíg a szélek aranybarnák nem lesznek.
- Egy tompa hegyű késsel kivesszük a madeleine-ket és egy rácson hagyjuk őket kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése