2017. szeptember 13., szerda

Kakaós csiga



Hozzávalók (kb. 10-12 db-hoz):
a tésztához:
40 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 dl tej
1 ek cukor
4 dkg vaj
1 tojás sárgája
egy csipet só
a töltelékhez:
6 dkg vaj
2 púpozott ek kakaópor
2-3 ek cukor ízlés szerint

+ 1 tojás a csigák kenéséhez


  • Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojás sárgáját és a sót, majd a felfutott élesztőt.
  • A tésztát kidolgozzuk és 1 órát kelesztjük meleg helyen, letakarva.
  • A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a kakaóport. 
  • Ha a tésztánk megkelt, kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra, rákenjük a tölteléket, és a hosszanti oldala mentén feltekerjük. Kb. 1,5 ujjnyi vastagságú karikákra vágjuk, ezeket felfordítva egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tetejüket egy felvert tojással megkenjük, és 160-170 fokon megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése