2017. szeptember 19., kedd

Csokoládé tart szilvalekvárral



Hozzávalók (egy közepes méretű formához):
a tésztához:
10 dkg vaj
18 dkg liszt
1 tojás
8 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
egy csipet só
a töltelékhez:
25 dkg mascarpone
150 ml habtejszín
18 dkg étcsokoládé
1 ek cukor
2 ek szilvalekvár


  • A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, a tojást és a sót, és összedolgozzuk. Fél órára, letakarva, hűtőbe tesszük.
  • Egy közepes méretű formát kivajazunk és kilisztezünk, és a kinyújtott tésztát belesimítjuk. Sütőpapírral lefedjük, és rá rizst/babot öntünk, és így készre sütjük a tésztát 170 fokon.
  • Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, hozzáadunk egy evőkanál cukrot, kikeverjük. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a mascarponét. A tejszínt felverjük és ezt is a krémhez forgatjuk. 
  • Ha a tészta megsült és kihűlt, szilvalekvárral megkenjük, majd rákanalazzuk a csokis krémet és elsimítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük.
  • Felvert tejszínhabbal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése