2017. szeptember 29., péntek

Pekándiós-mandulás süti szilvával


Hozzávalók (egy 18 cm-es tortaformához):
5 dkg pekándió
5 dkg mandula
8 dkg cukor
15 dkg puha vaj 
15 dkg liszt
1 tojás sárgája
reszelt narancshéj 
fél tk őrölt fahéj
egy csipet só
4-5 szem nagyobb szilva
ízlés szerint kevés cukor, fahéj a szilvára

  • A pekándiót és a mandulát finomra daráljuk, majd a cukrot is hozzáadjuk és tovább darálunk még rajta. Egy tálba öntjük, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a tojást, a narancshéjat és a sót.
  • Összedolgozzuk és 7 dkg-nyit kiveszünk a tésztából. Frissentartó fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük. A maradék tésztát sütőpapírral bélelt, kapcsos forma aljára simítjuk, és egy órára hűtőbe tesszük ezt is.
  • A szilvákat kettévágjuk, cukorral és fahéjjal ízesítjük. Ha letelt az egy óra, a tészta tetejére rakjuk körkörösen (az oldalától 1 cm-t elhagyva). A külön csomagolt tésztát a szilva tetejére reszeljük egy nagy lyukú reszelővel. A tetejére pár szem pekándiót tehetünk.
  • 160-170 fokon kb. 35-40 percig sütjük. 
Eredeti recept: Márk Szonja: Főzz be és süss! című könyve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése