Hozzávalók (egy 18 cm-es tortaformához):
5 dkg pekándió
5 dkg mandula
8 dkg cukor
15 dkg puha vaj
15 dkg liszt
1 tojás sárgája
reszelt narancshéj
fél tk őrölt fahéj
egy csipet só
4-5 szem nagyobb szilva
ízlés szerint kevés cukor, fahéj a szilvára
- A pekándiót és a mandulát finomra daráljuk, majd a cukrot is hozzáadjuk és tovább darálunk még rajta. Egy tálba öntjük, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a tojást, a narancshéjat és a sót.
- Összedolgozzuk és 7 dkg-nyit kiveszünk a tésztából. Frissentartó fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük. A maradék tésztát sütőpapírral bélelt, kapcsos forma aljára simítjuk, és egy órára hűtőbe tesszük ezt is.
- A szilvákat kettévágjuk, cukorral és fahéjjal ízesítjük. Ha letelt az egy óra, a tészta tetejére rakjuk körkörösen (az oldalától 1 cm-t elhagyva). A külön csomagolt tésztát a szilva tetejére reszeljük egy nagy lyukú reszelővel. A tetejére pár szem pekándiót tehetünk.
- 160-170 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése