Hozzávalók (egy 18 cm-es tortaformához):
a máktortához:
12 dkg darált mák
6 dkg darált mandula/dió/pekándió stb., ízlés szerint, akár vegyesen is
2 ek porcukor
1,5 tk sütőpor
4 tojás fehérje
egy csipet só
a csokiöntethez:
8 dkg étcsoki
3 dkg vaj
pár csepp olaj
- A darált mákot összekeverjük a darált mandulával/dióval, vagy amit használunk, hozzáadjuk a sütőport és a porcukrot is.
- A tojások fehérjéből a sóval kemény habot verünk, majd óvatosan a száraz hozzávalókhoz forgatjuk.
- Egy 18 cm-es, kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük 170-180 fokon. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
- Az étcsokit kockákra tördeljük, és egy tálban, a vajjal együtt, gőz felett felolvasztjuk. Hozzáadunk pár csepp olajat is. Ha a tortánk kihűlt, egy rácsra tesszük, az öntetet pedig a tetejére simítjuk, úgy, hogy oldalt picit csorogjon le a csoki. Kicsit hagyjuk dermedni és már fogyasztható is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése