Hozzávalók (egy 20x20-as formához):
2 közepes fej cékla
egy fél sütőtök (kisebb méretű sonkatök)
9 dkg étcsoki
10 dkg vaj
3 ek kakaópor
3 tojás
6 dkg nádcukor
fahéj
- A céklát és a tököt sütőben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni (mindkettő, de még inkább a cékla hosszú ideig sül, érdemes akár előző este megsütni, ha másnap el szeretnénk készíteni a sütit). Mindkettőt pürésítjük.
- A sütőtök püréhez kevés őrölt fahéjat adunk.
- Az étcsokit a vajjal és a kakaóval vízgőz felett felolvasztjuk, majd miután hűlt kissé, hozzáadjuk a céklát és a sütőtök püré felét. Cukorral ízesítjük és a felvert tojásokkal elkeverjük.
- Egy szilikon formát kissé kiolajozunk, majd beleöntjük a masszát. A massza tetejére tesszük a maradék tököt és márványosan elkeverjük rajta.
- Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
A receptötlet innen: http://izeselet.hu/receptek/glutenmentes-ceklas-brownie-csigo-zita/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése