2018. január 10., szerda

Törökmogyorós-körtés süti


Hozzávalók (egy 18 cm-es formához):

10 dkg darált törökmogyoró
15 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojás sárgája
8 dkg cukor
egy csipet só
fél kk őrölt fahéj
1,5 körte
kb. 1 ek nádcukor a körtéhez


  • A darált mogyorót a cukorral még egy picit daráljuk, hogy finomabb szemcséjű legyen. Egy tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, a puha vajat, a tojás sárgáját, kevés sót és a fahéjat, majd összedolgozzuk egy kanállal.
  • Egy kapcsos forma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalait kivajazzuk, és belekanalazzuk a tésztát. Egyenletesen elsimítjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
  • A körtét meghámozzuk, kivesszük a magházát és felszeleteljük, egy kis tálban a nádcukorral összeforgatjuk. Végül a süti tetejére rakosgatjuk körkörösen.
  • Előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük, kb. 160 fokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése