Hozzávalók (egy 18 cm-es formához):
10 dkg darált törökmogyoró
15 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojás sárgája
8 dkg cukor
egy csipet só
fél kk őrölt fahéj
1,5 körte
kb. 1 ek nádcukor a körtéhez
- A darált mogyorót a cukorral még egy picit daráljuk, hogy finomabb szemcséjű legyen. Egy tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, a puha vajat, a tojás sárgáját, kevés sót és a fahéjat, majd összedolgozzuk egy kanállal.
- Egy kapcsos forma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalait kivajazzuk, és belekanalazzuk a tésztát. Egyenletesen elsimítjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
- A körtét meghámozzuk, kivesszük a magházát és felszeleteljük, egy kis tálban a nádcukorral összeforgatjuk. Végül a süti tetejére rakosgatjuk körkörösen.
- Előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük, kb. 160 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése