Ezzel a levessel bővítettem a téli leves-repertoáromat - tele zöldséggel, finom pulykahússal.
Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg pulyamell filé
20 dkg lencse
1 kis fej vöröshagyma
1 kk pirospaprika
2 szem krumpli
1 kisebb karalábé
1 szál sárgarépa
só, bors, tárkony, kakukkfű
A lencsét előző este beáztatjuk. Másnap a zöldségeket apró kockára vágjuk, ahogyan a pulykamellet is. A lencsét a répával és a karalábéval odateszem főni, ízlés szerint sózom, borsozom. 15 perc múlva a húst is hozzáadom. A vöröshagymát apróra vágom, olajon megpirítom, a kávéskanálnyi pirospaprikát rászórom, elkeverem, majd a leveshez öntöm. 20-25 perc múlva burgonyát is hozzáadom, és tovább fűszerezem tárkonnyal és kakukkfűvel. 20 perc múlva készen vagyunk (ne főzzük túl nagy lángon, elég közepesen).
Imádom a lencsét, imádom a levest. Bekerült a gyűjteményembe. paradicsomsalata.blogspot.com
VálaszTörlésSok más recepteddel együtt.
Örülök :)) és köszönöm a népszerűsítést, klassz az oldalad!
VálaszTörlés