2012. február 5., vasárnap

Lencsés pulykaraguleves

Ezzel a levessel bővítettem a téli leves-repertoáromat - tele zöldséggel, finom pulykahússal.


Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg pulyamell filé
20 dkg lencse
1 kis fej vöröshagyma
1 kk pirospaprika
2 szem krumpli
1 kisebb karalábé
1 szál sárgarépa
só, bors, tárkony, kakukkfű

A lencsét előző este beáztatjuk. Másnap a zöldségeket apró kockára vágjuk, ahogyan a pulykamellet is. A lencsét a répával és a karalábéval odateszem főni, ízlés szerint sózom, borsozom. 15 perc múlva a húst is hozzáadom. A vöröshagymát apróra vágom, olajon megpirítom, a kávéskanálnyi pirospaprikát rászórom, elkeverem, majd a leveshez öntöm. 20-25 perc múlva burgonyát is hozzáadom, és tovább fűszerezem tárkonnyal és kakukkfűvel. 20 perc múlva készen vagyunk (ne főzzük túl nagy lángon, elég közepesen).

2 megjegyzés:

  1. Imádom a lencsét, imádom a levest. Bekerült a gyűjteményembe. paradicsomsalata.blogspot.com
    Sok más recepteddel együtt.

    VálaszTörlés
  2. Örülök :)) és köszönöm a népszerűsítést, klassz az oldalad!

    VálaszTörlés